Manueel therapie

Niets is zo vervelend als beperkt zijn in uw bewegen en functioneren, ongeacht of dit nu door ouderdom of een blessure komt. Gelukkig kan fysiotherapie u helpen om, binnen uw mogelijkheden, weer zo optimaal mogelijk te bewegen. Op die manier ervaart u minder beperkingen in uw dagelijkse doen en laten. Bij fysiotherapie wordt goed gekeken naar uw houding, uw lichamelijke activiteit en uw elasticiteit. Door te werken aan één of meerdere van deze elementen, zult u met een groter comfort door het leven gaan. Een prettig vooruitzicht, nietwaar?

Heeft u pijn tijdens het bewegen, loopt u minder soepel dan voorheen of heeft u sinds een tijdje onverklaarbare hoofdpijnen? Mogelijk kan een manueel therapeut u helpen om uw klachten te verminderen. U kunt bij uw manueel therapeut terecht voor verschillende lichamelijke klachten welke te maken hebben met het minder goed kunnen bewegen van verschillende gewrichten, met name wanneer dit gepaard gaat met pijn.

De Manueel Therapeut (MT) is een specialist op het gebied van diagnosticeren en behandelen van stoornissen van het bewegingsapparaat. Manueel Therapie is een vorm van onderzoek en behandeling van functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen.

U kunt bij uw Manueel Therapeut onder andere terecht met;

Het is niet nodig de huisarts of specialist te raadplegen voorafgaande aan een Manueel Therapeutisch consult. Het onderzoek bestaat uit een oriënterend gesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Het doel hiervan is om de functiestoornissen, waaruit de klachten zijn ontstaan, c.q. de klachten die het gevolg zijn van functiestoornissen, te analyseren. Als na het onderzoek blijkt dat aanvullende diagnostiek wenselijk is, wordt contact opgenomen met de huisarts.

Indien na onderzoek blijkt dat behandeling zinvol is, wordt in overleg met de patiënt het behandelplan vastgesteld.

Wat is manueel therapie?

Manuele therapie is het beïnvloeden van de functie van gewrichten en wervels, door middel van manuele (met de hand) technieken. Gewrichten die te stijf zijn (te weinig mobiliteit), kunnen door de therapeut gemobiliseerd en gemanipuleerd worden door het gewrichtskapsel soepeler te maken. Dit gebeurt door de botstukken of wervels in een bepaalde richting te drukken. Soms is hierbij een krakend geluid hoorbaar, vandaar dat het in de volksmond ' kraken' genoemd wordt.

Manueel therapie bij Fysiotherapie Vlambloem

Bij Fysiotherapie Vlambloem is manuele therapie altijd een onderdeel van een totaal aanpak waarbij manuele technieken een vast onderdeel van deze aanpak zijn. Manuele technieken, gecombineerd met 'myofasciale technieken', eventueel ondersteund met tape technieken en gerichte oefeningen, geven het beste resultaat bij gewrichtsklachten.

Maak uw afspraak online 

Via onderstaande knop kunt u uw afspraak direct online inplannen in onze agenda.

Via onderstaand formulier kunt u uw voorkeur opgeven voor een dag en tijdstip waarop u een behandeling wenst te hebben. Wij bevestigen de afspraak via de mail of telefonisch