Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Hielspoor

Fasciitis plantaris, planetaire fasciitis

Wat is hielspoor

Hielspoor is een verkalking of verbening van de aanhechting van de fascie aan het hielbeen (calcaneus). Deze blessure is één van de symptomen/gevolgen van een plantaire fasciitis. Deze peesplaat heeft zijn aanhechting op de hak (calcaneus). De fascia plantaris is het centrale, dikste en sterkste gedeelte van de aponeurosis plantaris, welke naast het centrale ook nog een binnenste en buitenste gedeelte kent. Het gaat hierbij om een bindweefselstructuur aan de onderzijde van de voet, die zich uitstrekt van de tenen en hecht aan de hiel van onze voet. Vervolgens wordt deze structuur in vijf afzonderlijke delen opgesplitst, die ieder aanhechten op de botjes van de vijf tenen.

Wanneer de ontsteking van de fascia plantaris aanhoudt, kan zich op den duur ook een natuurlijke botaanwas ontwikkelen als gevolg van de trekkrachten die op de aanhechting van de fascia plantaris worden uitgeoefend. Dit is een natuurlijke reactie van het menselijk lichaam in een poging de aanhechting van de fascia plantaris aan het bot te verstevigen en hiermee weerstand te bieden aan de trekkrachten die op deze aanhechting worden uitgeoefend.

Fysiotherapie helpt om de klachten te verminderen. De verrichtingen die wij bij Fysiotherapie Vlambloem gebruiken, zijn volgens de nieuwste inzichten en helpen uw klachten op te lossen.

Patiënten worden gedurende de gehele behandeling persoonlijk behandeld door de fysiotherapeut. Bij Fysiotherapie Vlambloem hanteren we een "hands-on" gerichte aanpak waarbij u iedere behandeling 1- op -1 behandeld wordt door de fysiotherapeut.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Fysiotherapie Vlambloem!