Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Chronische pijnklachten

Wij helpen jou uit de knoop

Wat zijn "chronische klachten"?
Chronische klachten zijn klachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn. Het zegt dus iets over de duur van de klacht. Het zegt niets over de ernst van de klacht. Vaak wordt er bij chronische klachten wel gedacht dat de klachten voor altijd aanwezig zullen blijven. Dit is een verkeerde gedachte! Het zegt namelijk alleen iets over de duur. Het betekent niet dat een klacht niet opgelost kan worden! Dat een (chronische ofwel langdurig aanwezige) klacht nog aanwezig is, komt dus doordat de echte oorzaak nog niet is aangepakt. Was de oorzaak namelijk wel aangepakt bij de vorige therapeut of specialist, dan waren de klachten verholpen geweest. Op deze manier kan een simpele "acute" klacht (klacht die kort geleden is ontstaan) dus een chronische klacht worden, simpelweg omdat de bron niet is aangepakt.

Vaak wordt er bij chronische klachten wel gedacht dat de klachten voor altijd aanwezig zullen blijven. Dit is een verkeerde gedachte! Het zegt namelijk alleen iets over de duur dat de klacht al aanwezig is en niets over de ernst van de klacht


Hoe zorgen wij ervoor dat de klachten wel verholpen worden?
Om dit te doen moet het lichaam gezien worden als één geheel, want dat is het ook. Alles staat in verbinding met elkaar. Wordt er op deze manier naar een lichaam gekeken, dan kan in theorie een lichamelijke (pijn)klacht overal vandaan komen. Zo kunnen klachten in de lage rug veroorzaakt worden door een probleem in de heup (80% het geval) of zelfs de enkel. Maar zo kunnen nekklachten bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door een probleem in de enkel of bijvoorbeeld de lage rug.

Wij, bij Fysiotherapie Vlambloem, gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht! Omdat wij in ketens denken, redeneren en testen kunnen we snel de oorzaak achterhalen. Wanneer we de oorzaak achterhaald hebben, dan behandelen we dit en u merkt gegarandeerd direct resultaat. Al onze therapeuten bezitten deze kennis en kunde.

Wij garanderen bij de eerste fysiotherapiebehandeling al direct een positief resultaat met aanzienlijk minder klachten. Zelfs bij klachten die al 5, 10, of 15 jaar aanwezig zijn.

Om dit te bereiken en de klacht(en) te verhelpen, hanteren wij bij Fysiotherapie Vlambloem een "hands-on" gerichte aanpak waarbij u iedere behandeling 1- op -1 behandeld wordt door de fysiotherapeut.

Onze fysiotherapeuten boeken dus ook effect waar andere therapieën en medische behandelingen niet verder komen. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Maak dan een afspraak. 80% van onze patiënten heeft slechts enkele fysiotherapiebehandelingen nodig om weer zonder (pijn)klachten te kunnen functioneren. 

Maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op voor meer info.