Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Kosten

Wij helpen jou uit de knoop

Wij hebben contracten met bijna alle zorgverzekeraars afgesloten behalve Menzis, Anderzorg en Zorg en Zekerheid. Daarom krijgt u na de behandeling dus meestal geen factuur. Wij dienen uw factuur rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar en uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk. De verzekeraars waar wij geen contract mee hebben staan verderop toegelicht.

Direct toegankelijk

Vanaf 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing een afspraak maken met de fysiotherapeut. Sinds die datum is elke vorm van fysiotherapie voor iedereen direct toegankelijk. Een verwijzing voor fysiotherapie is dus niet meer nodig.

Vergoedingen

Wat fysiotherapie kost, hangt af van de manier waarop u verzekerd bent. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Chronische aandoeningen (lijst Borst) en mensen jonger dan 18 jaar zijn via het basispakket van alle zorgverzekeraars verzekerd. In alle andere gevallen wordt fysiotherapie niet vergoed uit de basisverzekering en moet een behandeling fysiotherapie dus zelf betaald worden of uit de aanvullende verzekering vergoed worden. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, betaalt u fysiotherapie zelf.

Bent u wel aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten, behalve Menzis, Anderzorg en Zorg en Zekerheid. U krijgt in de meeste gevallen na de behandeling dus geen factuur. Wij dienen uw factuur rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar en uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk. U kunt uw polis nalezen om te zien voor hoeveel behandelingen u aanvullend verzekerd bent, of u kunt ons mailen en dan laten wij u weten voor hoeveel behandelingen u per jaar aanvullend verzekerd bent.

Mocht u verzekerd zijn bij een van de drie zorgverzekeraars waar wij geen contract mee hebben, betaalt u de behandeling (gedeeltelijk) zelf. De voorwaarden daarvoor verschillen per verzekeraar. In dit geval schiet u de behandeling voor, dient u zelf een nota in en krijgt u de gemaakte kosten voor een deel vergoed.

Bent u jonger dan 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen volledig vergoed uit de basisverzekering. Als de therapeut vindt dat 9 behandelingen niet voldoende zijn, vergoedt de zorgverzekeraar na verwijzing van een arts of medisch specialist nog 9 behandelingen.

Bij een aandoening die op de chronische lijst staat, worden de kosten volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Bent u niet aanvullend verzekerd

Volwassenen met alleen een basisverzekering moeten de behandelingen bij de fysiotherapeut zelf betalen. Heeft men een aandoening die op de chronische lijst voorkomt, dan wordt vanaf de 21e behandeling vergoed uit uw basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen dus wel voor uw eigen rekening. U kunt de tarievenlijst hieronder raadplegen voor de kosten.

Tarieven

Onderstaande prijzen gelden alleen als u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie en u de behandeling dus zelf dient te betalen. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan gelden deze prijzen niet en worden de behandelingen direct uit uw aanvullende pakket bij uw zorgverzekeraar in mindering gebracht

Zitting fysiotherapie

Toeslag bij behandeling aan huis 


Screening intake en onderzoek 

(alleen bij het 1e bezoek vereist indien geen verwijzing aanwezig)

Intake en onderzoek na verwijzing
Toeslag bij behandeling aan huis 


Niet nagekomen afspraak
(volledig tarief)


Tapen bij hooikoortsklachten

Kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraar (ook niet als u aanvullend verzekerd bent) 

€42,50

€ 15,00


 57,00 57,00

€ 15,00


€ 42,50


€ 27,50


  • De eerste afspraak is vaak een dubbele afspraak indien onze agenda het toelaat. 1 behandeling voor screening, intake en onderzoek en 1 voor een "daadwerkelijke" behandeling. Zo hebben we voldoende tijd om uw klachten te bespreken en te onderzoeken en hoeven we u niet naar huis te sturen zonder u behandeld te hebben. Mocht u bij de 1e afspraak de voorkeur geven aan alleen een screening, intake en onderzoek, dan kunt u dit aangeven bij het maken van een afspraak aan de receptie.

* Bovenstaande tarieven zijn alleen van toepassing indien u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. 

Maak uw afspraak online 

1

Via onderstaande knop kunt u uw afspraak direct online inplannen in onze agenda.


2

Via onderstaand formulier kunt u uw voorkeur opgeven voor een dag en tijdstip waarop u een behandeling wenst te hebben. Wij bevestigen de afspraak via de mail of telefonisch