Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

vanaf 1 december 2023 bij fysiotherapie Vlambloem in te boeken!


Bij Fysiotherapie Vlambloem geloven we in innovatieve benaderingen van gezondheid, fitness en herstel. Dat is waarom we Electrical Muscle Stimulation (EMS) aanbieden, een geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om spieren te versterken, te herstellen na blessures of tijdens een revalidatieproces en de algehele gezondheid te verbeteren op een unieke en effectieve manier.


Wat is EMS

Electrical Muscle Stimulation (EMS) is een methode waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om spieren te activeren en te trainen. Deze impulsen bootsen de natuurlijke signalen van het zenuwstelsel na, waardoor spieren samentrekken en ontspannen, vergelijkbaar met de manier waarop ze bewegen tijdens fysieke activiteit.

Voordelen van EMS:

  • Efficiënte Training: EMS maximaliseert de spieractivatie, waardoor je in kortere sessies indrukwekkende resultaten kunt behalen.

  • Herstel na Blessures: EMS helpt bij het versnellen van het herstelproces na blessures door spieren op een gecontroleerde manier te activeren, wat kan helpen spieratrofie te verminderen en mobiliteit te herstellen.
  • Pijnverlichting: Door het stimuleren van de productie van endorfines, kan EMS helpen bij het verminderen van pijn en ongemak, vooral bij chronische pijnstoestanden.
  • Maatwerk: EMS kan worden aangepast aan individuele behoeften en fitnessdoelen, waardoor het geschikt is voor mensen van alle fitnessniveaus en leeftijden.
  • Geen irritante kabels meer, maar je kan vrij bewegen door de ruimte.
  • Voor iedere sporten, van beginnend tot gevorderd, een geweldige ervaring en uitdaging! 

Onze Aanpak:

Bij Fysiotherapie Vlambloem bieden we deskundige begeleiding en op maat gemaakte EMS-sessies. Onze ervaren professionals zullen een persoonlijk trainingsplan voor je opstellen, rekening houdend met je doelen en behoeften. Of je nu je spieren wilt versterken, af wilt vallen, wilt herstellen na een blessure of pijnverlichting zoekt, wij zijn hier om je te helpen jouw doelen te bereiken.

Ontdek de voordelen van EMS en ervaar de kracht van deze innovatieve technologie. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of om meer te weten te komen over hoe EMS jou kan helpen bij het bereiken van een gezonder, sterker en pijnvrij leven

Op welke manier wordt EMS (Electrical Muscle Stimulation) ingezet in de fysiotherapie?


1. Spieractivatie zonder belasting:

EMS maakt het mogelijk om spieren te activeren zonder dat er zware gewichten worden gebruikt. Dit is vooral belangrijk bij fysiotherapie, waar patiënten mogelijk niet in staat zijn om traditionele oefeningen uit te voeren vanwege letsel of andere gezondheidsproblemen.

2. Gerichte spierstimulatie:

Met EMS kunnen specifieke spiergroepen gericht worden gestimuleerd. Dit maakt het mogelijk om de spieren rond een letsel te versterken zonder andere delen van het lichaam te belasten. Fysiotherapeuten kunnen EMS gebruiken om spieren te activeren die moeilijk te isoleren zijn met conventionele oefeningen.

3. Versneld herstel na blessures of operaties:

EMS kan worden gebruikt om spieratrofie (verlies van spiermassa) te voorkomen bij patiënten die herstellen van blessures of operaties. Het helpt de spieren actief te houden, zelfs als de patiënt niet in staat is om traditionele bewegingsoefeningen uit te voeren.

4. Pijnverlichting:

EMS kan helpen bij het verminderen van pijn door de productie van endorfines te stimuleren, die natuurlijke pijnstillers zijn. Dit kan vooral nuttig zijn bij chronische pijnpatiënten die fysiotherapie ondergaan.

5. Verbeterde mobiliteit en functie:

Door gerichte spierstimulatie kunnen fysiotherapeuten patiënten helpen bij het herwinnen van mobiliteit en functie in specifieke gewrichten. Dit is cruciaal voor mensen die herstellen van letsel of operaties en hun normale bewegingsbereik moeten herstellen.

6. Individueel aangepaste behandeling:

EMS kan worden aangepast aan de individuele behoeften en capaciteiten van de patiënt. Fysiotherapeuten kunnen de intensiteit en frequentie van de elektrische impulsen aanpassen op basis van de voortgang en het comfort van de patiënt.