Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Onze visie

Wij helpen jou uit de knoop

Bij Fysiotherapie Vlambloem behandelen wij klachten die u heeft als gevolg van een operatie, of blessures als een verzwikte enkel of pijn in de lage rug, knie, nek, etc. Maar u kunt ook bij ons terecht voor fysieke klachten die al langere tijd aanwezig zijn. In de praktijk zien we dat mensen al maanden of zelfs al jaren met lichamelijke (pijn)klachten rondlopen. Dit worden in de volksmond ook wel "chronische klachten" genoemd. Hiervoor kunt u dus ook bij ons terecht. Deze "chronische klachten" maken ons werk leuk en uitdagend, vinden wij interessant, daar hebben we affiniteit mee en een hoop ervaring, en het belangrijkste is dat er nog heel veel resultaat te boeken is.

Wat zijn "chronische klachten"?
Chronische klachten zijn klachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn. Het zegt dus iets over de duur van de klacht. Het zegt niets over de ernst van de klacht. Vaak wordt er bij chronische klachten gedacht dat de klachten voor altijd aanwezig zullen blijven. Dit is een verkeerde gedachte! Het zegt namelijk alleen iets over de duur. Het betekent niet dat een klacht niet opgelost kan worden! Dat een (chronische ofwel langdurig aanwezige) klacht nog aanwezig is, komt dus doordat de echte oorzaak nog niet is aangepakt. Was de oorzaak namelijk wel aangepakt bij de vorige therapeut of specialist, dan waren de klachten verholpen geweest. Op deze manier kan een simpele "acute" klacht (klacht die kort geleden is ontstaan) dus een chronische klacht worden, simpelweg omdat de bron niet is aangepakt.

Vaak wordt er bij chronische klachten gedacht dat de klachten voor altijd aanwezig zullen blijven. Dit is een verkeerde gedachte! Het zegt namelijk alleen iets over de duur dat de klacht al aanwezig is en niets over de ernst van de klacht 


Hoe zorgen wij ervoor dat de klachten wel verholpen worden?
Om dit te doen, moet het lichaam gezien worden als één geheel, want dat is het ook. Alles staat in verbinding met elkaar. Wordt er op deze manier naar een lichaam gekeken, dan kan in theorie een lichamelijke (pijn)klacht overal vandaan komen. Zo kunnen klachten in de lage rug veroorzaakt worden door een probleem in de heup (80% het geval) of zelfs de enkel. Maar zo kunnen nekklachten bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door een probleem in de enkel of bijvoorbeeld de lage rug.

Wij, bij Fysiotherapie Vlambloem, gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht! Omdat wij in ketens denken, redeneren en testen kunnen we snel de oorzaak achterhalen. Wanneer we de oorzaak achterhaald hebben, dan behandelen we dit en u merkt gegarandeerd direct resultaat. Al onze therapeuten bezitten deze kennis en kunde.

Wij garanderen bij de eerste fysiotherapiebehandeling al direct een positief resultaat met aanzienlijk minder klachten. Zelfs bij klachten die al 5, 10, of 15 jaar aanwezig zijn

Om dit te bereiken en de klacht(en) te verhelpen, hanteren wij bij Fysiotherapie Vlambloem een "hands-on" gerichte aanpak waarbij u iedere behandeling 1- op -1 behandeld wordt door de fysiotherapeut.

Onze fysiotherapeuten boeken dus ook effect waar andere therapieën en medische behandelingen niet verder komen. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Maak dan een afspraak. 80% van onze patiënten heeft slechts 1-3 fysiotherapiebehandelingen nodig heeft om weer zonder (pijn)klachten te kunnen functioneren.