Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Onze visie

Wij helpen jou uit de knoop

Bij Fysiotherapie Vlambloem zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten, variërend van postoperatieve ongemakken tot blessures zoals een verzwikte enkel, rug-, knie- of nekpijn, en meer. Maar u kunt bij ons ook terecht voor langdurige fysieke klachten. In de praktijk bij Fysiotherapie Vlambloem zien we dat mensen vaak al maanden of zelfs jaren met lichamelijke pijn rondlopen. Deze aanhoudende klachten, ook wel "chronische klachten" ofwel "chronisch pijn" genoemd, vormen een interessant en uitdagend aspect van ons werk waar we veel ervaring en affiniteit mee hebben.  Belangrijk om te benadrukken is dat chronische klachten niet betekenen dat er geen oplossing mogelijk is; "Chronisch" geeft slechts aan dat de klacht al langer dan drie maanden aanhoudt.

Wat zijn "chronische klachten" precies? Chronische klachten zijn klachten die langer dan drie maanden aanhouden. Deze term verwijst enkel naar de duur van de klacht, niet naar de ernst ervan. Vaak wordt gedacht dat chronische klachten permanent zijn, maar dit is een misvatting! De duur van de klacht zegt niets over de oplosbaarheid ervan. Als een klacht nog steeds aanwezig is, betekent dit simpelweg dat de onderliggende oorzaak nog niet is aangepakt. Als de oorzaak correct behandeld zou zijn door een eerdere therapeut of specialist, zouden de klachten verdwenen zijn. Het is dus mogelijk dat een ogenschijnlijk eenvoudige "acute" klacht (een klacht die kortgeleden is ontstaan) chronisch wordt, puur omdat de bron van het probleem niet is aangepakt.

Bij Fysiotherapie Vlambloem richten we ons op het vinden en behandelen van de oorzaak van uw klachten, ongeacht hoelang deze al aanwezig zijn. Ons doel is om u te helpen herstellen en u een leven zonder pijn te laten leiden. U kunt rekenen op onze expertise en toewijding om u weer op het pad van een gezond en actief leven te brengen.

Vaak wordt er bij chronische klachten gedacht dat de klachten voor altijd aanwezig zullen blijven. Dit is een verkeerde gedachte! Het zegt namelijk alleen iets over de duur dat de klacht al aanwezig is en niets over de ernst van de klacht 

Bij Fysiotherapie Vlambloem hanteren we een andere benadering om ervoor te zorgen dat uw klachten effectief worden verholpen. We beschouwen het lichaam als een samenhangend geheel, omdat het dat ook is. Alles in ons lichaam staat met elkaar in verbinding. Als we het lichaam op deze manier bekijken, kunnen lichamelijke pijnklachten in theorie overal vandaan komen. Zo kunnen lage rugklachten bijvoorbeeld veroorzaakt worden door problemen in de heup (in 80% van de gevallen) of zelfs de enkel. Nekklachten kunnen ontstaan door problemen in de enkel, lage rug of andere delen van het lichaam.

Bij Fysiotherapie Vlambloem gaan we actief op zoek naar de oorzaak van uw klacht. Doordat we het lichaam als een geheel zien en denken in verbonden ketens, kunnen we snel de oorzaak achterhalen. Zodra we de oorzaak begrijpen, behandelen we deze gericht. Het resultaat? U zult onmiddellijk verbetering ervaren. Al onze therapeuten zijn getraind in deze benadering en beschikken over de kennis en vaardigheden om u effectief te helpen. Bij ons bent u verzekerd van zorg die niet alleen symptomen behandelt, maar ook de onderliggende oorzaak aanpakt, zodat u snel weer pijnvrij en optimaal kunt functioneren.

Wij garanderen bij de eerste fysiotherapiebehandeling al direct een positief resultaat met aanzienlijk minder klachten. Zelfs bij klachten die al 5, 10, of 15 jaar aanwezig zijn


Bij Fysiotherapie Vlambloem streven we naar een hands-on benadering om uw klachten effectief te verhelpen. Bij ons krijgt u elke behandeling persoonlijke aandacht van onze fysiotherapeuten, omdat we geloven in de kracht van een 1-op-1 benadering.

Onze fysiotherapeuten boeken resultaten waar andere therapieën en medische behandelingen mogelijk tekortschieten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak. Het merendeel van onze patiënten, namelijk 80%, ervaart aanzienlijke verbetering na slechts 1 tot 3 fysiotherapiebehandelingen en kan daarna weer pijnvrij functioneren. Uw welzijn en herstel zijn onze prioriteit. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.