Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Revalidatie

Wij helpen jou uit de knoop

Revalidatie is een essentieel onderdeel van de fysiotherapie, en het speelt een cruciale rol in het herstelproces van talloze aandoeningen, blessures en chirurgische ingrepen. Hier leggen wij u uit wanneer revalidatie wordt toegepast, waarom het van onschatbare waarde is, en hoe wij u kunnen helpen om weer op de been te komen.

Wanneer wordt revalidatie toegepast? 

Revalidatie wordt toegepast in verschillende situaties, waaronder:

 1. Na een operatie: Na chirurgische ingrepen zoals knie- of heupvervangingen, ligamentreparaties of wervelkolomoperaties is revalidatie van essentieel belang om de bewegingsvrijheid en kracht te herstellen.

 2. Na een blessure: Als gevolg van sportblessures, ongevallen of overbelasting, kan revalidatie helpen bij het herstel van spieren, gewrichten en weefsels.

 3. Chronische aandoeningen: Patiënten met chronische aandoeningen zoals artritis, diabetes of hartproblemen kunnen baat hebben bij revalidatie om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

 4. Neurologische aandoeningen: Bij aandoeningen zoals beroertes, multiple sclerose of hersenletsel kan revalidatie helpen bij het herwinnen van verloren functies en het bevorderen van de zelfstandigheid.

 5. Revalidatie bij ouderen: Oudere patiënten kunnen revalidatie nodig hebben om mobiliteit te behouden en te verbeteren, valrisico's te verminderen en onafhankelijk te blijven.

Waarom is revalidatie belangrijk? 

Revalidatie is van onschatbare waarde om verschillende redenen:

 1. Herstel van functie: Het helpt bij het herstellen van verloren kracht, mobiliteit en coördinatie, waardoor patiënten weer actief kunnen deelnemen aan hun dagelijkse leven.

 2. Pijnverlichting: Revalidatie kan pijn verminderen en patiënten helpen hun pijnmedicatie te verminderen of zelfs te elimineren.

 3. Verbeterde levenskwaliteit: Het vergroot de onafhankelijkheid en verbetert de algehele kwaliteit van leven, vooral voor patiënten met chronische aandoeningen.

 4. Preventie: Revalidatie kan helpen bij het voorkomen van toekomstige blessures of verergering van bestaande aandoeningen.

Hoe werkt revalidatie bij ons? 

Bij onze fysiotherapiepraktijk begrijpen we dat elk individu uniek is, en daarom bieden we op maat gemaakte revalidatieprogramma's die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Onze benadering van revalidatie omvat:

 1. Persoonlijke Evaluatie: We beginnen met een uitgebreide evaluatie van uw gezondheidstoestand, mobiliteit en pijnniveaus. Deze evaluatie stelt ons in staat om een diepgaand inzicht te krijgen in uw situatie.

 2. Individueel Behandelplan: Gebaseerd op de evaluatie stellen we een individueel behandelplan op. Dit plan is ontworpen om uw mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en uw algehele welzijn te bevorderen.

 3. Continue Ondersteuning: Ons toegewijde team van ervaren fysiotherapeuten staat altijd voor u klaar. We bieden niet alleen professionele behandeling, maar ook voortdurende ondersteuning en aanmoediging om u te helpen uw doelen te bereiken.

 4. Educatie en Zelfzorg: We geloven in het empoweren van onze patiënten. Daarom voorzien we u van educatieve informatie en zelfzorgtechnieken, zodat u begrijpt hoe u uw herstel kunt bevorderen, zowel tijdens de sessies als thuis.

Welke therapie past bij u? 

Onze fysiotherapeuten maken gebruik van verschillende therapieën die ontworpen om u te helpen revalideren. Uw revalidatie vindt plaats in onze goed uitgeruste sportzaal, die is voorzien van state-of-the-art apparatuur om optimale resultaten te behalen. Het is tevens mogelijk om na uw revalidatieproces bij ons te blijven sporten met uw trainingsschema om fit en klachtenvrij te blijven.

Tijdens het revalidatieproces kan uw therapeut gebruik maken van verschillende technieken, waaronder:

 1. Oefeningen: We bieden specifieke oefeningen die zijn afgestemd op uw conditie en behoeften, ontworpen om kracht, flexibiliteit en mobiliteit te verbeteren.
 2. Manuele Therapie: Onze therapeuten passen tussentijds hands-on technieken toe om de mobiliteit van gewrichten te verbeteren, spierspanning te verminderen en pijn te verlichten.
 3. Elektro Musculaire Stimulatie (EMS) : Deze geavanceerde techniek maakt gebruik van elektrische impulsen om spiercontracties te bevorderen, spierkracht te vergroten en het herstel te versnellen.

Onze therapeuten zijn toegewijd aan het bieden van hoogwaardige zorg, en we staan klaar om u te helpen uw hersteldoelen te bereiken en uw gezondheid te optimaliseren. Naast uw revalidatiesessies nodigen we u uit om deel te nemen aan onze fitnessprogramma's om uw algehele welzijn te verbeteren. Neem contact met ons op om uw revalidatie te bespreken en samen te werken aan een gezondere toekomst.


Maak uw afspraak online 

Via onderstaande knop kunt u uw afspraak direct online inplannen in onze agenda.


Via onderstaand formulier kunt u uw voorkeur opgeven voor een dag en tijdstip waarop u een behandeling wenst te hebben. Wij bevestigen de afspraak via de mail of telefonisch