Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Revalidatie

Wij helpen jou uit de knoop

Wat is revalideren?

Revalideren is voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis of een kliniek. Zij moeten revalideren om te herstellen van de operatie en om begeleid te worden in het herstelproces om weer normaal te functioneren in het dagelijks leven. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (bijv. een nieuwe heupprothese of knieprothese), voorste kruisband-, meniscus- en enkeloperaties. Orthopedische revalidatie is echter ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk of door sport waarbij botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten zijn ontstaan. Dit kan in een revalidatiecentrum of in de eerstelijnspraktijk bij een fysiotherapeut. 

Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedische chirurg u direct doorverwijst naar de fysiotherapeut om te revalideren. 


Hoe ziet het revalidatieproces eruit?

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis/kliniek of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht (knie, heup, rug, schouder, enkel, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten, en de spierkracht te versterken.

Het revalidatieproces gebeurt aan de hand van behandelprotocollen waarbij het behandelplan bestaat uit individuele behandelingen samen met een oefenprogramma dat onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd. Tussentijds en na afloop van het traject wordt een aantal testen gedaan. De behandelprotocollen en apparatuur maken het mogelijk om na te gaan of vooraf ingestelde behandeldoelen gerealiseerd worden en via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.

Bent u recent geopereerd of wordt u binnenkort geopereerd? Neem dan contact op met Fysiotherapie Vlambloem over het revalidatietraject.


Maak uw afspraak online 

Via onderstaande knop kunt u uw afspraak direct online inplannen in onze agenda.


Via onderstaand formulier kunt u uw voorkeur opgeven voor een dag en tijdstip waarop u een behandeling wenst te hebben. Wij bevestigen de afspraak via de mail of telefonisch