Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

FAQ

 • Heb ik een verwijsbrief nodig om naar een therapeut te gaan?

  Nee, fysiotherapie is sinds 2006 direct toegankelijk voor iedereen die denkt een fysiotherapeut nodig te hebben. Dat wil zeggen dat er geen verwijsbrief meer nodig is van de huisarts of specialist om bij de fysiotherapeut langs te gaan.

  Welke kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar?

  Het ligt eraan of u aanvullend verzekerd bent en zo ja, voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. Bent u aanvullend verzekerd, dan worden de kosten van de eerste behandeling tot en met het aantal behandelingen waarvoor u zich verzekerd heeft, vergoed door de zorgverzekeraar. Dit omvat ook de kosten voor het eerste consult bij de fysiotherapeut waarbij een intake en onderzoek bij u worden afgenomen. Er zullen voor u verder geen bijkomende kosten zijn. Omdat wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars worden de facturen direct ingediend bij uw zorgverzekeraar en hoeft u de rekening niet zelf vooruit te betalen.

  Ik ben aanvullend verzekerd. Klopt het dat ik dan de eerste paar behandelingen toch zelf moet betalen?

  Nee, als u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen vergoed vanaf de eerste keer dat u bij de fysiotherapeut komt. Het ligt er wel aan voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. Bent u voor bijv. 9 behandelingen aanvullend verzekerd, dan worden deze door de zorgverzekeraar vergoed en moet u vanaf de 10e behandeling zelf betalen. Bent u voor 18 behandelingen aanvullend verzekerd, dan moet u vanaf de 19e behandeling zelf gaan betalen.

  Hoe weet ik hoeveel behandelingen ik vergoed krijg?

  Check uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Eventueel kunnen wij ook in de praktijk zien hoe u verzekerd bent. Heeft u eerder dat jaar al een aantal behandelingen gehad bij een andere fysiotherapeut, dan worden deze behandelingen in mindering gebracht op uw tegoed.

  Worden de kosten door de fysiotherapeut direct bij de zorgverzekeraar ingediend of moet ik de factuur zelf betalen en indienen bij mijn verzekeraar?

  Als u aanvullend verzekerd bent, zullen wij de kosten direct declareren bij uw zorgverzekeraar. U heeft hier verder geen omkijken meer naar. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan dient u de factuur zelf te betalen.

  Wat als ik niet aanvullend verzekerd ben?

  Als u niet aanvullend verzekerd bent, moet u de behandelingen zelf betalen. Voor de tarieven raadpleegt u de tarievenlijst op onze website of in de wachtruimte van de praktijk.

  Heeft fysiotherapie invloed op mijn eigen risico?

  Als u aanvullend verzekerd bent, zullen de behandelingen die u ondergaat vergoed worden uit deze aanvullende verzekering. Er worden geen kosten in mindering gebracht op uw eigen risico en u hoeft dus niets zelf te betalen zolang u voldoende aanvullend verzekerd bent. Het eigen risico wordt pas aangesproken als de behandeling uit de basisverzekering vergoed word door de zorgverzekeraar. Een behandeling wordt tegenwoordig uit de basisverzekering vergoed, indien men een aandoening heeft die op de chronische lijst ''BORST'' voorkomt.

  Wordt fysiotherapie voor kinderen wel vergoed door de zorgverzekeraar?

  De eerste 9 behandelingen voor kinderen jonger dan 18 jaar worden door uw zorgverzekeraar uit uw basisverzekering vergoed. Indien de behandelingen nog niet het gewenste effect hebben gehad, vergoedt uw zorgverzekeraar nog 9 behandelingen extra uit uw basisverzekering.

  Wanneer wordt fysiotherapie wel vergoed uit mijn basisverzekering?

  Indien u een chronische indicatie heeft (zie lijst BORST), wordt vanaf de 21e behandeling de behandeling door uw zorgverzekeraar uit uw basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering of moet u zelf betalen indien u niet aanvullend verzekerd bent. Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen door uw zorgverzekeraar uit uw basisverzekering vergoed.

  Ik ben aanvullend verzekerd en toch krijg ik een factuur thuis. Hoe kan dat?

  U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. U heeft waarschijnlijk dit jaar al gebruik gemaakt van het aantal behandelingen waarvoor u aanvullend verzekerd bent. Als wij de factuur dan indienen bij uw zorgverzekeraar wordt deze behandeling niet meer vergoed aan ons en krijgt u de factuur dus alsnog thuisgestuurd.

  Waarom moet ik direct na de behandeling al betalen indien ik niet aanvullend verzekerd ben?

  Indien u niet aanvullend verzekerd bent en wij de kosten dus niet kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar vragen wij u om administratieve redenen de factuur na de behandeling direct te betalen per pin of contant.

  Wat staat er op de chronische lijst?

  Op de chronische lijst, die is opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, staan aandoeningen waarvan de fysiotherapeutische behandelingen na de eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

  Is er verschil in de vergoeding van een behandeling van een gecontracteerde en een niet-gecontracteerde fysiotherapeut?

  In veel gevallen wel. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 100% van de behandeling bij een fysiotherapeut waarmee een contract is afgesloten. Deze vergoeding is overigens wel beperkt tot een maximum aantal behandelingen of een maximum bedrag, afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft.
  Bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut is de vergoeding vaak beperkt. U krijgt dan bijvoorbeeld 75% van de behandeling vergoed of een maximumbedrag per behandeling. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en u krijgt dus alles vergoed.