Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Dry Needling

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een behandelingstechniek die gericht is op het verlichten van spierpijn en het verbeteren van de mobiliteit. Bij Dry Needling wordt een dunne naald rechtstreeks in gespannen spieren of zogenaamde 'triggerpoints' gestoken, zonder gebruik te maken van medicatie of vloeistoffen. De term 'dry' (droog) verwijst naar het feit dat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd in de spier.

Hoe werkt Dry Needling?

Tijdens een Dry Needling-sessie lokaliseert de behandelaar eerst de triggerpoints in de spieren, dit zijn knopen of gebieden van overmatige spierspanning die pijn, stijfheid en andere symptomen kunnen veroorzaken. Vervolgens wordt een dunne naald op deze punten ingebracht, wat kan resulteren in een reflexmatige reactie van de spier, waardoor deze ontspant. Dit helpt de doorbloeding te verbeteren, spierspanning te verminderen en de mobiliteit te vergroten.

Wat zijn de voordelen van Dry Needling?

  • Pijnverlichting: Dry Needling kan effectief zijn bij het verminderen van pijn veroorzaakt door gespannen spieren of triggerpoints.
  • Verbeterde mobiliteit: Door de spierspanning te verminderen, kan Dry Needling helpen bij het verbeteren van de bewegingsvrijheid en flexibiliteit.
  • Snelle resultaten: Veel mensen ervaren al na enkele sessies verlichting van symptomen.
  • Complementair aan andere therapieën: Dry Needling kan worden gebruikt als onderdeel van een algehele behandelingsstrategie, samen met andere therapieën zoals fysiotherapie of chiropractie.