Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Radiaal tunnelsyndroom

Waardoor kan het komen?

Bij een radiaal tunnelsyndroom is de radiale zenuw die door de tunnel in de bovenarmspier loopt, bekneld. Dit kan pijn veroorzaken die duidelijk in het verloop van de zenuw tot in de vingers te voelen is. De symptomen lijken veel op die van een tenniselleboog (epicondylitis lateralis).

Het radiaal tunnelsyndroom valt onder CANS, dit staat voor 'complaints of the arm, neck and/or shoulder' oftewel klachten aan de arm, nek en/of schouder. Dit is een omschrijving van een klachtencomplex die door veel zorgverleners wordt gehanteerd.

De pijn ontstaat door druk en een te hoge spanning op de radiale zenuw. De zenuw kan op verschillende plekken in de tunnel bekneld raken; dit kan bijvoorbeeld doordat de tunnel te nauw is.

Ook een rechtstreekse klap op de onderarm kan ervoor zorgen dat de radiale zenuw bekneld wordt of geïrriteerd raakt.

Door overbelasting (zoals achter elkaar dezelfde beweging maken, krachtig duwen en trekken, het buigen van de pols, grijpen en vastknijpen) kan de zenuw ook uitrekken en irriteren. De zenuw kan ook bekneld raken door langdurige draaibewegingen van de arm.

Hoe wordt het vastgesteld?

Een radiaal tunnelsyndroom is lastig vast te stellen. Door lichamelijk onderzoek met specifieke testen zal de fysiotherapeut tot een diagnose komen wat erin kan resulteren dat u een radiaal tunnelsyndroom heeft. Een goed en degelijk onderzoek is noodzakelijk om andere aandoeningen uit te kunnen sluiten.

Behandeling

Fysiotherapie helpt om de klachten te verminderen. De verrichtingen die wij bij Fysiotherapie Vlambloem gebruiken, zijn volgens de nieuwste inzichten en helpen uw klachten op te lossen.

Patiënten worden gedurende de gehele behandeling persoonlijk behandeld door de fysiotherapeut. Bij Fysiotherapie Vlambloem hanteren we een "hands-on" gerichte aanpak waarbij u iedere behandeling 1- op -1 behandeld wordt door de fysiotherapeut.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Fysiotherapie Vlambloem!