Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

4xT methode

Wij helpen jou uit de knoop

Wat is de "4xT methode" binnen de fysiotherapie?

De 4xT methode plaatst fysiotherapie en manuele therapie in een nieuwe dimensie. De 4xT methode kan gebruikt worden bij zowel acute als chronische klachten. Het resultaat van deze methode is dat 80% van de patiënten met acute en chronische (langer dan 3 maanden aanwezig) klachten, klachtenvrij is na 1-3 behandelingen! Iedereen merkt direct verschil en na de eerste behandeling gaat u met minder klachten naar huis.

Heeft u een chronische klacht, dan bent u waarschijnlijk al bij veel verschillende therapeuten en/of specialisten geweest. Fysiotherapie, manuele therapie en vaak langdurige beweegprogramma's om de belastbaarheid te verbeteren, zijn enkele voorbeelden van wat u waarschijnlijk al ondergaan heeft, maar toch blijven de klachten bestaan. Misschien zijn er ook foto's gemaakt waarop niets te zien was. U bent eigenlijk genoodzaakt om ermee te leren leven aangezien er van alles is geprobeerd en niets heeft geholpen.

Herkent u zich in bovenstaand verhaal? Dan is deze nieuwe behandelmethode zeker wat voor u. Deze methode boekt effect waar andere therapieën en medische behandelingen niet verder komen. De behandeling ziet er anders uit dan u gewend bent. De inzichten in het menselijk lichaam zijn anders, net als de de verrichtingen die de fysiotherapeut bij u zal uitvoeren. Fysiotherapie is hierdoor zodanig veranderd dat wij deze 4xT behandelmethode in al onze behandelingen meenemen vanwege de goede resultaten die ermee te behalen zijn.

Wat is er zo anders dan?

De "nieuwe anatomie" gaat ervan uit dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn door middel van bindweefsel, wat ook wel fascia genoemd wordt.

Bindweefsel is een rekbaar weefsel dat overal in het lichaam voorkomt en dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbindt, zoals de cellen van uw huid, organen, gewrichten, spieren en botten. Deze fascia is een lange structuur die loopt van het hoofd tot aan de tenen. Door de nieuwe inzichten en manuele verrichtingen om de fascia te beïnvloeden, wordt o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd waardoor er minder of geen pijn meer ervaren wordt en kunt u direct makkelijker bewegen! Deze nieuwe methode richt zich minder op het zoeken naar de oorzaak, maar gaat direct op zoek naar de oplossing van het probleem.

Waarom zal deze behandeling wel effect hebben?

Omdat de fascia een lange structuur is die de enkel met de nek verbindt en alle gewrichten daartussen, kan het zo zijn dat bijvoorbeeld uw nek- of rugklacht waarmee u al zo lang rondloopt, veroorzaakt wordt door een stoornis/beperking in de enkel. In de behandeling zal uiteraard worden gekeken naar mogelijke andere oorzaken van uw klacht. Omdat bij uw vorige therapeut(en) en/of medische specialist(en) hoogst waarschijnlijk niet verder is gekeken dan de locatie waar u uw klacht aangaf, en u dus ook niet behandeld bent, begrijpt u meteen waarom alle behandelingen in het verleden niet het gewenste effect hebben gehad en u nu nog steeds met klachten rondloopt.

Bij welke klachten helpt de 4xT methode?

De 4xT methode helpt bij vrijwel alle acute en chronische gewrichtsklachten. Men moet hierbij denken aan alle klachten in en om de rug, nek, elleboog, schouder, heup, knie en enkel. Heeft u bijvoorbeeld een rugklacht, of misschien wel een hernia? Of is er bij u een impingement van de schouder of een TOS-klacht geconstateerd? Dit is een kleine greep uit de aandoeningen die door middel van deze methode goed behandeld kunnen worden. U zult versteld staan van het resultaat.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Of heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze methode? Wij geven u met plezier meer informatie.

Maak uw afspraak online 

Via onderstaande knop kunt u uw afspraak direct online inplannen in onze agenda.

Via onderstaand formulier kunt u uw voorkeur opgeven voor een dag en tijdstip waarop u een behandeling wenst te hebben. Wij bevestigen de afspraak via de mail of telefonisch