Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Corona maatregelen

Wij gaan weer aan de slag vanaf 4 mei. Fysiotherapie heeft groen licht gekregen om werk te hervatten

01/05/2020 - Wij hebben groen licht gekregen van onze beroepsvereniging KNGF, om weer te gaan starten met behandelen.


Wat betekent dit voor u?
Had u, voordat wij moesten stoppen met werken, al een afspraak staan? Dan nemen wij contact met u op. 

Was u niet onder behandeling en heeft u een lichamelijke klacht, dan kunt u (weer) contact met ons opnemen.

Binnen de praktijk zijn wel wat regels. Deze zijn hieronder te lezen en deze sturen wij u ook toe per mail in de afspraak bevestiging en herinnering. Tevens zijn hangen wij ook op in de praktijk.
Om uzelf en anderen te beschermen nemen we extra maatregelen in de praktijk. Wij hanteren de hygiëneregels van het RIVM en geven nog steeds geen handen.

Voorafgaand aan elk consult dienen een aantal vragen gesteld te worden met de volgende vragen:
• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met "nee" beantwoorden dan kunnen wij u gaan behandelen en bent u van harte welkom.
Heeft u een vraag met "ja" beantwoord dan zullen wij extra maatregelen moeten treffen met betrekking tot beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en handschoenen. Dit willen wij uiteraard van te voren weten!

Wat vragen wij nog meer van u?

- Kom exact op het afgesproken tijdstip van uw afspraak. U kunt op aanwijzing van de receptioniste waarschijnlijk direct doorlopen
- Kom alleen. Kunt u niet alleen komen, maar bent u een begeleider, dan is slechts 1 persoon extra toegestaan in de praktijk. Een partner/begeleider mag niet mee in de behandelkamer.
- Bij binnenkomst in de praktijk dient u uw handen te wassen met desinfectie die u wordt aangereikt bij binnenkomst
- Houd in de praktijk 1,5 meter afstand van personen indien u toch moet wachten.
- Wij verzoeken u een eigen badlaken mee te nemen
- Hoest en of nies in uw elleboog
- Bent u verkouden, blijf thuis
- Heeft u zelf koorts of iemand in uw gezin, blijf dan thuis
- Wij halen u zelf op uit de wachtkamer.
- Wij doen zelf de deur voor u open en dicht.
- Indien u na de behandeling moet pinnen vragen wij dit zo veel mogelijk contactloos te doen. 

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking! 

We staan online voor u klaar!

30/03/2020 - Online en telefonisch staan wij voor u klaar om u van uw klachten af te helpen. Als u niet zeker weet of dit bij u past of voor u werkt, dan kunt u contact met ons opnemen en een therapeut te spreken krijgen. Informeer naar de mogelijkheden!


Geen fysieke behandelingen

23/03/2020 - Door de nieuwe maatregelen van het RIVM hebben wij besloten onze praktijk tijdelijk te sluiten voor fysieke behandelingen. Om u te kunnen behandelen, moeten wij namelijk maatregelen nemen om u en onszelf te beschermen tegen het virus. Dit betekent onder andere het dragen van handschoenen en mondkapjes. Echter zijn deze middelen op dit moment van absolute noodzaak in de ziekenhuizen, waar men kampt met grote tekorten.

Wij vinden daarom dat dit soort beschermende middelen op dit moment niet voor fysiotherapie gebruikt moeten worden, maar alleen daar waar ze van levensbelang zijn: in de frontlinie tegen het coronavirus.

Let op: De berichtgeving en maatregelen omtrent het coronavirus veranderen op dit moment snel. Daarom proberen we deze pagina te blijven voorzien van de meest recente informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe zinvol zijn digitale consulten?

Een deel van al onze behandelingen bestaat uit het stellen van vragen. Maar nog belangrijker is het lichamelijk onderzoek dat wij bij u afnemen middels het videobellen. Wij zullen u vragen om specifieke bewegingen te maken en wat u daarbij voelt. Dit verteld ons welke structuren oorzakelijk zijn voor de pijnklachten en kunnen op basis hiervan een diagnose stellen. Dit veranderd niks aan wat we normaal gesproken in de praktijk face to face doen. Het enige verschil is dat we u niet lichamelijk kunnen behandelen, maar aan de hand van specifieke oefeningen kunnen we u dat zelf laten doen zodat u minder pijnklachten ervaart. Tevens zullen wij u via de mail specifieke oefeningen toesturen zodat u achteraf kunt zien wat u moet doen. Deze oefeningen bestaan uit specifieke mobilisatie oefeningen en andere oefeningen die we in de praktijk vaak gebruiken. Tijdens het volgende consult kunnen we dan vragen hoe het ging, en waar u volgende keer aan kunt werken. Zo kunnen we ook online veel voor u betekenen

Kan mijn afspraak gewoon doorgaan?

Wanneer u al een afspraak gemaakt heeft, zal deze door ons geannuleerd worden en automatisch worden omgezet in een digitaal consult. Deze kan dus inderdaad gewoon doorgaan! 

Voor mijn rugklachten heb ik fysieke behandelingen nodig, wat nu?

Op dit moment kunnen wij u niet fysiek behandelen. Wel kunnen we u helpen om te gaan met uw klachten en de voortgang van uw herstel in de gaten houden. Ook geven we u oefeningen mee waarmee u zelf aan uw herstel kunt werken.

Ik wil/kan geen gebruik maken van het videoconsult, wat nu?

Wanneer u geen gebruik wilt of kunt maken van het videoconsult, kunt u ook gebruik maken van het telefonisch consult! 

Mijn vraag staat er niet bij, wat kan ik doen?

Mocht u vragen hebben over de risico's of de verspreiding van het coronavirus, dan verwijzen we u graag door naar het RIVM. U kunt ook contact met hen opnemen door te bellen naar 0800 - 1351. Meer informatie vindt u ook op de website van het RIVM.

Heeft u een vraag over uw behandeling die hierboven niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op. Wij blijven uiteraard gewoon telefonisch en per e-mail bereikbaar. Wij ontvangen momenteel erg veel telefoontjes en doen ons best om u zo snel mogelijk te woord te staan.

Bel of mail ons via 010-7505523 of info@fysiovlambloem.nl