Ma-vrij van 8 tot 21 uur. Za tot 17 uur

Sportmassage

Wij helpen jou uit de knoop

Om blessures te voorkomen, is het belangrijk om goed naar het lichaam te luisteren en om het op zijn tijd voldoende rust te geven voor herstel. Een massage of sportmassage bevordert dit herstel en heeft een preventieve werking op het ontstaan van klachten en blessures. Tevens helpt het zowel de sporten als niet-sporter om in een goede lichamelijke conditie te blijven.

Sportmassage

Een sportmassage kan zowel na als voor het sporten gegeven worden. Indien de massage na het sporten gegeven wordt, zorgt de massage voor een goed herstel van de spieren en afvoer van afvalstoffen. Als resultaat heeft u minder klachten zoals spierpijn na een fysieke inspanning. Wordt de massage gegeven voor het sporten, dan is dit als voorbereiding op het sporten en zorgt het voor een verbeterde bloedsomloop met als resultaat minder klachten tijdens de fysieke inspanning en uiteindelijk betere resultaten. Zo komen er bij ons in de praktijk geregeld sportmensen langs die een sportmassage als onderdeel van hun trainingsschema gebruiken, bijvoorbeeld als voorbereiding op een marathon.

Ontspanningsmassage

Een ontspannende massage is een rustige vorm van massage die bedoeld is om heerlijk te kunnen ontspannen. Een ontspanningsmassage is uiterst geschikt bij klachten als vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of gevoelige benen. Deze klachten zijn vaak het gevolg van de inspanning (bijv. sport) van de vorige dag, stress of continu aanspannen van de spieren. Een ontspanningsmassage kan dan iets voor u zijn en zorgt voor verlichting van de klachten en bespoedigt het herstel zodat de klachten sneller verdwenen zijn. Het herstel wordt versneld zodat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. 

Voor niet-sporters is massage een eeuwenoude techniek die in het grootste deel van de wereld gebruikt wordt om spanningen en vermoeidheid weg te nemen. Het is een uitstekende manier om het evenwicht van het lichaam snel te herstellen en het psychisch en fysiek weer in balans te brengen. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn.

Medische massage

U kunt ook bij ons terecht met een medische indicatie. Wij krijgen regelmatig mensen in de praktijk die zijn doorverwezen door een chiropractor of een manueel therapeut met de vraag om de spieren rondom de aangegeven klacht te detoniseren (ontspannen) alvorens de patiënt weer terugkomt bij de verwijzer. Een chiropractor of manueel therapeut is gespecialiseerd in het manipuleren ("kraken") van de rug- en nekwervels wat voor een direct merkbare pijnverlichting en vergroting van de beweeglijkheid zorgt. Helaas komen de klachten vaak (snel) weer terug, omdat de spieren in het klachtengebied niet behandeld zijn. Deze continu gespannen spieren zorgen er dan ook voor dat de wervels in hun oude positie worden teruggetrokken met als gevolg dat de klachten terugkomen. Tijdens een medische massage concentreren wij ons op de spieren in en om het klachtengebied heen met diepe en harde massagetechnieken. De masseur masseert alle afvalstoffen en knopen in de spieren weg en zorgt voor optimaal ontspannen spieren. Een vervolgafspraak bij de chiropractor of manueel therapeut zorgt ervoor dat de klachten blijvend wegblijven door de ontspannen spieren in het klachtengebied. Omdat de massagetechnieken diep werkend en hard van karakter zijn, kan het ook zo zijn dat een vervolgafspraak bij een chiropractor of manueel therapeut niet eens meer nodig is. Bent u niet doorverwezen door een andere therapeut of specialist maar heeft u wel klachten? Ook dan kunt u natuurlijk een afspraak maken voor de medische massage.

De massages worden gegeven door een gediplomeerd en ervaren sportmasseur.

Prijzen

Sportmassage

30 minuten

60 minuten


 €30.00

€52,50

Medische massage

30 minuten

60 minuten


€30,00

€52.50

Ontspanningsmassage

30 minuten

60 minuten


€30.00

€52.50