Fysiotherapie volgens 4xT methode

De 4xT Methode plaatst fysiotherapie en manuele therapie in een nieuwe dimensie. De methode kan gebruikt worden bij zowel acute als chronische klachten. Het resultaat van deze methode is dat 80% van de patiƫnten met acute en chronische (klachten langer dan 3 maanden aanwezig) klachten, klachtenvrij zijn na 1-3 behandelingen! Iedereen merkt direct verschil en na de eerste behandeling gaat u met minder klachten naar huis.

Heeft u een chronische klacht dan bent u waarschijnlijk al bij veel verschillende therapeuten en/of specialisten geweest. Fysiotherapie, manuele therapie en vaak langdurige beweegprogramma's om de belastbaarheid te verbeteren zijn enkele voorbeelden die u waarschijnlijk al ondergaan heeft, maar toch blijven de klachten bestaan. Misschien zijn er foto's gemaakt waarop niks te zien was... U bent eigenlijk genoodzaakt om ermee te leren leven aangezien er van alles is geprobeerd en niets heeft geholpen.

Herkent u zich in bovenstaand verhaal? Dan is deze nieuwe behandelmethode zeker wat voor u. Deze methode boekt effect waar andere therapieen en medische behandelingen niet verder komen. De behandeling ziet er anders uit dan u gewend bent. De inzichten in het mensenlijklichaam zijn anders net als de de verrichtingen die de therapeut bij u zal uitvoeren. Fysiotherapie is hierdoor zodanig veranderd dat wij deze behandelmethode in al onze behandelingen meenemen vanwege de goede resultaten die ermee te behalen zijn.

Wat is er zo anders dan?

De "nieuwe anatomie" gaat er van uit dat alle structuren in ons lichaam met elkaar verbonden zijn door middel van bindweefsel, wat ook wel fascie genoemd wordt.

Bindweefsel is een rekbaar weefsel dat overal in het lichaam voorkomt en dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbind, zoals de cellen van uw huid, organen, gewrichten, spieren en botten. Deze fascie is 1 lange structuur die loopt van het hoofd tot aan de tenen. Door de nieuwe inzichten en manuele verrichtingen om de fascie te beinvloeden wordt o.a. de mechaniek van gewrichten verbeterd waardoor er minder of geen pijn meer ervaren wordt en kunt u direct makkelijker bewegen! Deze nieuwe methode richt zich minder op het zoeken naar de oorzaak, maar gaat direct opzoek naar de oplossing van het probleem.

Waarom zal deze behandeling wel effect hebben?

Omdat de fascie een lange structuur is die de enkel met de nek verbind, en alle gewrichten daar tussen, kan het zo zijn dat bijvoorbeeld uw nek- of rugklacht, waar u al zo lang mee rond loopt, veroorzaakt wordt door een stoornis/beperking in de enkel. In de behandeling zal uiteraard worden gekeken naar mogelijke andere oorzaken van uw klacht. Omdat bij uw vorige therapeut(en) of medische specialist(en) hoogst waarschijnlijk niet verder is gekeken dan de locatie waar u uw klacht aan geeft, en zeker niet behandeld bent, begrijpt u meteen waarom alle behandelingen in het verleden niet het gewenste effect hebben gehad en nu nog steeds met klachten rond loopt.

Bij welke klachten helpt de 4xT methode?

De 4xT-methode helpt bij vrijwel alle acute en chronische gewrichtsklachten. Men moet hierbij denken aan alle klachten in en om de rug, nek, elleboog, schouder, heup, knie en enkel. Heeft u bijvoorbeeld een rugklacht, of misschien wel een hernia? Of is er bij u een impingement van de schouder of een TOS klacht geconstateerd? Dit is een kleine greep van aandoeningen die door middel van deze methode goed behandeld kunnen worden en u zult versteld staan van het resultaat.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Of heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze methode? Wij geven u met plezier meer informatie.